Wie zijn wij?

Al meer dan 30 jaar begeleiden we mensen met een beperking in wonen, werken en vrije tijd. We willen ervoor zorgen dat mensen hun leven als goed en zinvol ervaren. Vanuit dromen en talenten, creëren we samen een warme thuis en een boeiende werkplek,
een mensenleven lang. Dit doen we op een bezielde manier en met de volle goesting.

Onze organisatie is erkend en vergund door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en krijgt steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Hoe zien wij de ideale wereld?

Iedereen is evenwaardig en heeft het recht op een comfortabel leven. Alle mensen hebben de vrijheid hun talenten te gebruiken en kunnen ondersteuning krijgen als dat nodig is. Er is plaats voor veel verschillende soorten mensen. Dat is fijn, zo wordt het nooit saai en kunnen we veel van elkaar leren. Iedereen voelt er zich thuis, hoort erbij én iedereen zorgt voor elkaar.

Waar zijn we sterk in?

  • We hebben een oor en een hart voor de verhalen van anderen.
  • Een flexibel aanbod met een creatieve aanpak
  • We groeien op mensenmaat en laten mensen groeien
  • Vlotte en open communicatie
  • Goesting om steeds beter te worden

Samenwerking

De Lork is geen eilandje op zich. Wij maken deel uit van een straat, stad, gemeenschap, samenleving, wereld, … Er valt ontzettend veel te leren en wat is één van de beste manieren om bij te leren? Juist, samenwerken! De Lork maakt deel uit van:

Dit is een open, vrijwillig en engagerend samenwerkingsverband van organisaties actief in de zorg, onderwijs en begeleiding van personen met een beperking in Vlaanderen en Brussel. Mediander onderneemt vanuit Franciscaans spiritualiteit.

EASPD vertegenwoordigt meer dan tienduizend voorzieningen actief in de zorg voor personen met een beperking in Europa. In Europa leven meer dan 80 miljoen mensen met een beperking. De EASPD wil voor deze mensen gelijke kansen door een effectieve dienstverlening.